USA - Min reseskildring från Los Angeles...


SANTA MONICA och VENICE BEACH

Alldeles bredvid Santa Monica Pier ligger en stor parkering, kostnaden för parkering går på sju dollar för en dag vilket är billigt för att vara Los Angeles. På grund av regnet var de flesta butikerna och restaurangerna i området stängda. Jag köpte en tunn knallgul regnponcho och började promenera.
Bryggan Santa Monica Pier har blivit ett landmärke och uppfördes redan 1909. På den breda och långa bryggan finns den lilla nöjesparken Pacific Park med bland annat ett pariserhjul, berg- och dalbanan West Coaster och en karusell. Här finns även fler kiosker och restauranger.


Santa Monica Pier och Stilla havet.

Santa Monica Pier är även slutet på den 394 mil långa Route 66 som började i Chicago, Illinois och slutade just här i Santa Monica, Kalifornien.


Den berömda och historiska Road 66 slutar här.

Santa Monica Pier förekommer i mer än 200 filmer och TV-produktioner, bland annat 2012 (2009), Bean - den totala katastroffilmen (1997), Falling Down (1993), Final Call (2004), Fletch (1985), Forrest Gump (1994), Hancock (2008), Her (2013), Hjärtlösa typer (1986), Iron Man (2008), Moon (2009), A Night at the Roxbury (1998), Not Another Teen Movie (2001), Snuten i Hollywood III (1994) och Species - Hotet från rymden (1995).


Under Santa Monica Pier.

Jag hade en bild av Santa Monica och Venice Beach med solsken och surfare, nu pissregnade det och blåste iskallt från Stilla havet.

Jag köpte en värmande Peppermint Mocha Latte på Dogtown Coffee för 5,50 dollar.


Dogtown Coffee, tidigare Jeff Ho Surfboards and Zephyr Productions.

Det var i denna lokal som Jeff Ho Surfboards and Zephyr Productions låg. Denna tillverkare av surfbrädor och tillhörande surfshop låg i denna lokal mellan 1973 och 1976. Jeff Ho startade först Zephyr Surf Team och sedan Zephyr Skate Team som under namnet Z-Boys populariserade hela skateboardsporten. Medlemmarna med bland andra Stacy Peralta, Tony Alva och Jay Adams blev skateproffs och legender. Z-Boys skildras i dokumentären Dogtown and Z-Boys från 2001 och i spelfilmen Lords of Dogtown från 2005. I båda filmerna förekommer Zephyr Productions Surf Shop frekvent. Sedan 2007 är byggnaden ett historiskt landmärke som blivit en del av den amerikanska surf- och skateboardhistorien.


En äkta Tony Alva-bräda till salu!

Jag fortsatte längs Ocean Front Walk och kom fram till Venice Beach. Venice Beach, mest känt för sin strandpromenad med långhåriga skejtare och hippies som säljer drömfångare, batikskräp och spelar flumlåtar. De finns kvar än idag tillsammans med muskelbyggare, surfare och pundare.


Ett regnigt och grått Venice Beach...

På grund av ovädret var de flesta butikerna stängda längs hela strandpromenaden. Jag prickade av flera sevärdheter och filminspelningsplatser längs min promenad. På adressen 18 Ozone Avenue låg tidigare huset där D-FENS (Michael Douglas) ex-fru bor (Elizabeth 'Beth' Travino) i kultfilmen Falling Down (1993).
Idag är huset rivet och på platsen står ett fult betonghus.

I hörnet av Rose Ave och Ocean Front Walk ligger Venice Ale House som tidigare hette DeliZia Cafe. Det var på denna uteservering som Lou Ferrigno stryper ut Sydney (Jason Segel) i filmen ”I Love You, Man” (2009).
Drygt 40 meter längre upp på samma gata, på adressen 26 Rose Avenue, gömmer sig ett litet hus bakom ett högt buskage. Det är här som Sydney (Jason Segel) bor i komedin “I Love You, Man”.


Sydneys (Jason Segel) hus i komedin “I Love You, Man”.

Jag fortsatte norrut längs Rose Ave och kom fram till hörnet Rose Ave och Main Street. Missa inte den bisarra clownstatyn på ena husfasaden (går inte att missa eller glömma)...


Ballerina Clown, Venice.

Längs Main Street österut (åt samma håll som den fruktansvärda clownstatyn tittar åt) sker bussexplosionen i actionfilmen Speed från 1994.


Det är på denna gatan som bussen exploderar i filmen "Speed".

Restaurangen The Firehouse, mitt emot clownen (213 Rose Ave), förekommer också i filmen, där Keanu Reeves pratar med busschauffören.

Jag fortsatte längs Main Street och passerade kontorsbyggnaden The Chiat/Day Building (i folkmun Binoculars Building) vars entré pryds av en gigantisk kikare (!).
Skulpturen Gigantic Binoculars uppfördes 1991 och har blivit ett känt landmärke i Venice.


The Chiat/Day Building (Binoculars Building).

Några meter därifrån, i hörnet av Hampton Drive och Sunset Avenue, ligger världens mest kända gym - Gold’s Gym. Gold’s Gym öppnade 1965 av Joe Gold i just Venice Beach, Kalifornien. I och med att Arnold Schwarzenegger tränade här och filmen “Pumping Iron” (“Lyfta skrot” på svenska) från 1977 blev gymmet världsberömt. Gymmet har idag nått kultstatus i bodybuilding och fitnesskretsar och har fått smeknamnet “The Mecca of Bodybuilding”.


Gold's Gym Venice - The Mecca of Bodybuilding.

Idag är Gold’s Gym en gigantisk gymkedja med över 650 gym i ett 30-tal länder. Att träna på just Gold’s Gym i Venice Beach har länge varit en dröm för mig men priset på 40 dollar (360 kronor!) för ett dagskort är vansinne…
Istället nöjde jag mig att kika in och fotografera gymmet och väggarna som pryds av alla Mr. och Ms. Olympia-vinnare genom tiderna...


Gold's Gym i Venice Beach, Kalifornien.

Väl tillbaka längs Ocean Front Walk passerade jag det blå huset som förekommer i den amerikanska versionen av den franska actionfilmen Nikita, Point of No Return från 1993. Huset står i hörnet av Ocean Front Walk och Sunset Avenue.
Inte långt därifrån (fast på vägen tillbaka mot Santa Monica) står fyravåningshuset Venice Suites i tegel där Romy och Michele (Mira Sorvino och Lisa Kudrow) bor i komedin Romy and Michele's High School Reunion (“Romy & Michele - Blondiner har roligare…” på svenska) från 1997.
Missa inte den gigantiska väggmålningen på husets ena långsida.


Venice Suites från Romy and Michele's High School Reunion.

Jag vände tillbaka och fortsatte ett par hundra meter längs Ocean Front Walk till den vita byggnaden Waldorf Apartments i hörnet av Westminster Avenue. Det är här som Marion “Cobra” Cobretti (Sylvester Stallone) bor i den kultförklarade actionfilmen Cobra från 1986.


Marion “Cobra” Cobrettis lägenhet från filmen Cobra.

Jag svängde in på Windward Avenue. Längre upp på Windward Avenue finner man den stora väggmålningen “Touch of Venice” med motiv från Orson Welles film “Touch of Evil” (“En djävulsk fälla” på svenska) från 1958.
Filmens inledningsscen är filmad på just Windward Avenue och får föreställa en gata i Mexiko.


Väggmålningen "Touch of Venice".

Två stenkast därifrån på motsatta sidan ligger Menotti's Coffee Stop (56 Windward Ave, Venice). Detta lilla kafé har få sittplatser så take away är att rekommendera. Här säljs underbart kaffe och bakom disken spelas vinylskivor. Menotti's Coffee Stop förekommer i en scen i den föga minnesvärda filmen Once Upon a Time in Venice (2017) där Bruce Willis köper kaffe.
Jag blev rekommenderad en Spanish Latte med kondenserad mjölk och kanel för 6,50 dollar av den trevlige baristan bakom disken. Det utsökta kaffet värmde i det kyliga och blåsiga busvädret.


Menotti's Coffee Stop, Venice Beach.

I korsningen Windwars Avenue och Pacific Avenue hänger den VENICE-skylten som är upplyst kvälls- och nattetid. Skylten och korsningen syns kort i en scen i filmen Colors från 1988.


VENICE.

På adressen 1600 Pacific Avenue finner man den tvättäkta surfshopen Mollusk Surf Shop. Detta är så mycket Kalifornien och Venice Beach det bara går att komma!
Även Mollusk Surf Shop förekommer i filmen Once Upon a Time in Venice som Dave's Surf.


Mollusk Surf Shop, Venice Beach.

Surfing och surfbrädor i all ära men Venice Beach är ändå mest känt för sina gym och bodybuildare. Missa inte det berömda utomhusgymmet på Muscle Beach Venice. Det ursprungliga Muscle Beach låg i Santa Monica men är stängd och inte längre lika känt som gymmet i Venice.


Utomhusgymmet på Muscle Beach Venice.

Inte långt från Muscle Beach Venice gömd bakom ett hus på adressen 1822 Speedway finner man den stora väggmålningen Public Art "Arnold Schwarzenegger". Den mäktiga väggmålning föreställer den ännu mäktigare Arnold Schwarzenegger.


Public Art "Arnold Schwarzenegger".

På grund av att både regnet och blåsten ökade i styrka valde jag bort hippa Abbot Kinney Boulevard. Istället åt jag lunch på restaurangen Würstkuche (“Korvköket” på tyska).
I en enkel och avskalad lokal serveras förutom tjugotal olika korvar även utmärkta belgiska pommes frites och över 50 olika ölsorter.


Würstkuche “Korvköket" i Venice.

Jag beställde in en Rattlesnake & Rabbit toppad med jalapeños. Till detta perfekt friterade pommes frites med stark dippsås och en mustig belgisk öl. Korven med både skallerorms- och kaninkött smakade bra och bitarna med skallerorm påminde mest om bläckfisk i konsistensen. Inte var dag man äter skallerorm...
Lunchen gick på 22 dollar (205 kronor).


Varmkorv med skallerormskött!

En taxi med en otroligt trevlig chaufför med etiopisk bakgrund körde mig tillbaka till Santa Monica och min hyrbil.

Solen var på väg ner och jag styrde bilen med hjälp av GPS:en längs Venice Boulevard.
Bara namnet på gatorna som exempelvis Sunset Boulevard, Pacific Avenue och Venice Boulevard får mig att må bra. Älskade Kalifornien!


Sunset Boulevard, smaka på namnet...


På adressen 13000 Venice Boulevard ligger gymnasieskolan Venice High School. Det är denna byggnad som får föreställa Rydell High i musikalfilmen Grease från 1978.


Rydell High från filmen Grease.

Venice High School förekommer även i filmerna American History X (1998), Matchstick Men (2003) och Terror på Elm Street 4 - Freddys mardröm (1988).

Jag körde vidare och hamnade framför Nakatomi Plaza på adressen 2121 Avenue of the Stars. I själva verket heter byggnaden Fox Plaza men i actionklassikern Die Hard från 1988 får byggnaden föreställa Nakatomi Tower. Byggnaden tillsammans med Bruce Willis har huvudrollen.


Nakatomi Tower (Fox Plaza).

Filmstudion 20th Century Fox har sitt huvudkontor i byggnaden och står även bakom filmen Die Hard. I det bombastiska slutet i Fight Club (1999) är Fox Plaza en av byggnaderna som sprängs.

150 meter därifrån står den futuristiska kontorsbyggnaden 2000 Avenue of the Stars. Byggnaden förekommer i bland annat Star Trek Into Darkness (2013), In Time (2011), Dinner for Schmucks (2010) och The Green Hornet (2011).


2000 Avenue of the Stars.

Nästa stopp att mata in i GPS:en var Beverly Hills med världens mest kända postnummer - 90210.


Beverly Hills - 90210.

Jag parkerade bilen och promenerade omkring i detta fashionabla område. På grund av den sena timmen var lyxbutikerna med namn som Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Saint Laurent, Sephora och Versace stängda.


Gucci Store, Beverly Hills.

Jag fönstershoppade längs Rodeo Drive.


Rodeo Drive, Beverly Hills.

Missa inte klädbutiken Boulmiche (321 N Beverly Dr, Beverly Hills) där Vivian (Julia Roberts) får ett minst sagt tråkigt bemötande av expediten i filmen Pretty Woman från 1990.


Butiken Boulmiche från Pretty Woman.

Jag åt middag bestående av shawarma (kebabrulle) på det judiska gatuköket Shalom Grill (tidigare Elat Burger).
Jag beställde in en shawarma gjord på marinerad och grillad kyckling serverad med grönsaker och sås i ett pitabröd för 12,95 dollar (121 kronor).


Shalom Grill.

Shawarma är en personlig favoriträtt efter mina tidigare besök i Israel och kan varmt rekommenderas för de som ännu inte prövat. Det är på denna restaurang som våra hjältar äter just shawarma i eftertexterna till filmen Avengers (2012).


The Avengers Shawarma Restaurant.

Mätt och belåten styrde jag till Hollywood och mitt hotell för natten. Jag checkade in på The Hotel Hollywood på Yucca Street i hjärtat av Hollywood och fick rum 301. Parkering kostar 20 dollar (186 kronor) per dygn.


The Hotel Hollywood.

HOLLYWOOD

Jag vaknade upp till min 43:e födelsedag, denna gång i Hollywood, Los Angeles.
Efter en enklare frukost på hotellet begav jag mig ut på stadens gator. Inte många meter från hotellet står den runda byggnaden Capitol Records Building. Byggnaden är idag ett historiskt landmärke. Denna ikoniska byggnad förekommer i bland annat The Adventures of Ford Fairlane (1990), The Day After Tomorrow (2012), Hancock (2008) och Once Upon a Time in Hollywood (2019).


Capitol Records, Hollywood.


På kort promenadavstånd från mitt hotell ligger kaféet 101 Coffee Shop (i samma byggnad som Best Western Hollywood Hills Hotel). Detta kafé förekommer i filmen Swingers (“Du, var är brudarna” på svenska) från 1996 där Mike (Jon Favreau) och Trent (Vince Vaughn) hänger.

Jag fortsatte sedan längs Hollywood Boulevard och passerade väggmålningen “You Are The Star” i hörnet av Wilcox Avenue och Hollywood Boulevard. Denna berömda väggmålning förekommer liksom dörren alldeles till höger om målningen i filmen La La Land (2016) som får föreställa ingången till restaurangen Lipton’s.


Väggmålningen “You Are The Star”.

Jag kom så fram till researrangören L.A. Hood Life Tours (6326 Hollywood Blvd).
Istället för att tillsammans med 30 andra turister trängas i en buss som passerar George Clooneys eller Johnny Depps hus så valde jag ett något mer tuffare alternativ...
Jag hade bokat en tre timmars guidad tur i de mest kända “gangsta rap”-kvarteren i Los Angeles.
Turen, som kostar 81 dollar (ca 750 kronor) per person, erbjuder en unik upplevelse genom Watts, Crenshaw, South Central och Compton och gör stopp vid flera kända filminspelningsplatser, sevärdheter och landmärken.

Jag som var tonåring under senare delen av 1980-talet och början på 1990-talet växte upp med och fängslades av hiphop-kulturen och gangsterrap. Särskilt artister som 2 Live Crew, Beastie Boys, Ice Cube, Ice-T, N.W.A., Public Enemy och Run D.M.C. spelades i mitt pojkrum.
Vi var sammanlagt tio förväntansfulla resenärer som välkomnades av vår guide och chaufför Steve. Steve är född och uppvuxen i Compton. Idag är han 44 år och har varit gängmedlem i Compton Crips i över 30 år. Han förklarade att var “a gang member, not a gangbanger”, det vill säga han var fortfarande gängmedlem men att han lämnat det kriminella livet bakom sig.
Steve har tillbringat sammanlagt tretton år i fängelse (för bland annat två mordförsök). Fem gånger har han lurat döden. Steve har under sitt liv som gängmedlem bland annat blivit skjuten med en .45-kalibrig pistol i ryggen, knivhuggen av tre rivaliserande gängmedlemmar och vid ett annat tillfälle så grovt misshandlad att han hamnade i koma i sex månader… Detta är på riktigt! Welcome to the Hood!


L.A. Hood Life Tours.

Steve förklarade att detta var en “420 friendly”-tour (det vill säga att detta är en marijuanavänlig tur) och om någon önskade röka marijuana så var det helt okej. Sedan skruvade han upp basen i minibussen och spelade gangsterrap på högsta volym! Texterna var mer eller mindre rumsrena och vi sjung med...

Vi körde längs Crenshaw Boulevard och Steve berättade om området och vilka gäng som kontrollerade de olika kvarteren. Steve visade filminspelningsplatser från exempelvis White Men Can’t Jump, Rush Hour och Boys N the Hood. Vi fortsatte till Baldwin Hills, Crenshaw. Baldwin Hills kallades tidigare för “The Jungle” på grund av sina palmer, exotiska växter och husen som är byggda i tropisk stil.
Vi körde in på återvändsgatan Palmwood Drive. På adressen 4142 Palmwood Drive bor Alonzos (Denzel Washington) flickvän Sara (Eva Mendez) i filmen Training Day.
Den kända scenen där Alonzo skriker “King Kong ain’t got shit on me!” är filmad precis här.


"The Jungle" från Training Day.

Ett kortare stopp gjordes högst upp i området Baldwin Hills Estates. Afroamerikaner utgör majoriteten av de etniciteter som bor i området och på grund av områdets dyra villor (de kostar från två miljoner dollar) kallas området ibland för “Black Beverly Hills”. Utsikten härifrån över Downtown Los Angeles och San Gabriel Mountains är storslagen. Härifrån ser man även den berömda HOLLYWOOD-skylten.

Ett obligatoriskt stopp vid spritbutiken Hubert's Liquor Store i Crenshaw gjordes så vi kunde handla på oss något att dricka. Jag köpte en Olde English 800 Malt liquor. Denna amerikanska starköl säljs i stora 42 ouncesflaskor (tidigare 40 ounces) för mellan tre och fyra dollar flaskan. Alkoholhalten varierar mellan 5,9 och 8% då ölen bryggs på flera ställen i USA.
Olde English (OE800) tillsammans med märken som Colt 45, King Cobra och St. Ides kallas “40’s” då de säljs i stora flaskor på 40 ounces (1,18 liter). Begreppet “40’s” och flaskorna förekommer flitigt i hiphop-texter och filmer som exempelvis Boyz N The Hood och Menace II Society.
2Pac, Cypress Hill, Eazy-E, Eminem, Ice Cube, Nate Dogg, N.W.A, Snoop, Warren G och Wu-Tang Clan är bara några av alla artister som nämnt och hyllat “40’s”.
Rapparen Eazy-E har en hel låt tillägnad just Olde English 800, “8 Ball” på N.W.A:s debutalbum Straight Outta Compton från 1988;

“Olde English 800, because that's my brand
Take it in a bottle, forty, quart or can
Drink it like a madman, yes I do
Fuck the police and a 502”


Födelsedagsfirande i Crenshaw och Compton...

Ytterligare ett stopp gjordes i rapparen Nipsey Hussles klädbutik The Marathon Clothing. Här kan man köpa exklusiva kläder från Nipseys egna märke och kläder med “Crenshaw”-tryck.
Nipsey Hussles album "Victory lap", som släpptes i februari 2018, Grammy-nominerades i kategorin bästa rap-album.


Nipsey Hussles klädbutik The Marathon Clothing.

Bara tre veckor efter mitt besök sköts Nipsey Hussle kallblodigt ihjäl på parkeringen utanför sin klädbutik.
Nispey träffades av sammanlagt tio pistolkulor och två andra personer blev träffade men överlevde.
Nipsey Hussle (Ermias Asghedom, som han egentligen hette) blev 33 år.

Vi passerade Crenshaw High School där bland annat Ice-T gått liksom flera kända NFL- och NBA-spelare.


Crenshaw High School.

Ett känt stopp på denna tur är väggmålningen “To Live and Die in LA” med en stor bild på självaste Tupac “2Pac” Shakur. På grund av spänningar mellan olika gäng i området fick vi inte stanna och fotografera väggmålningen.
Dessa spänningar, bråk och regelrätta strider sker fortfarande och den bräckliga vapenvilan mellan gängen ändras hela tiden. Steve och de andra guiderna har koll på vilka områden som är säkra att besöka, de har även tillåtelse från de olika gängen att göra dessa turer.


Väggmålningen “To Live and Die in LA”.

I korsningen Normandie Avenue och W Florence Avenue startade kravallerna i Los Angeles 1992 (The 1992 Los Angeles riots). Kravallerna pågick 29 april - 4 maj 1992 och bröt ut som en reaktion på att fyra polismän, tre vita och en med latinamerikansk bakgrund, frikändes från anklagelser om misshandel och tjänstefel. Detta i samband med det våldsamma gripandet av Rodney King, en svart man på permission från ett fängelsestraff för rån. Gripandets senare del filmades av en amatörvideofotograf och fick enorm uppmärksamhet.
Den friande domen, som förkunnades av en huvudsakligen vit jury, uppfattades av många som rasistisk. Det redan spända läget urartade, och kravaller utbröt. Några ur gatugänget Eight Tray Gangster Crips slet ut lastbilschauffören Reginald Denny och slog nästan ihjäl honom i denna gatukorsning under kravallerna. Hela händelsen filmades och sändes live på nyheterna.
Över 60 människor dödades, över 2 300 skadades och 8 000 personer greps till följd av kravallerna. Över 1 200 bränder rasade under kravallerna. 9 800 soldater ur USA:s nationalgarde sattes in för att upprätthålla ordningen.
Skadorna uppgick till ett värde av en miljard dollar, då motsvarande 6 miljarder kronor.
Den högste chefen för Los Angeles poliskår, Daryl Gates, avgick strax efter kravallerna efter mycket hård kritik.


Korsningen Normandie Avenue och W Florence Avenue, South Central.

 Inte långt därifrån ligger området Watts, känt från kravallerna 1965 (The Watts riots) som rasade här mellan 11 och 16 augusti 1965.
Kravallerna startade efter ett rutiningripande av polisen mot en bilist som kört vårdslöst. Det uppstår slagsmål och fler och fler lägger sig i. Ryktet går att polisen har misshandlat en gravid kvinna och detta är startskottet på sex dagar av kravaller, plundring och skadegörelse. Kravallerna krävde 34 dödsoffer.

Några av de största gängen i hela Los Angeles finns i Watts. De tre största gängen är The Grape Street Watts Crips, The Bounty Hunter Bloods och PJ Watts Crips och de kommer verkligen inte överens med varandra.

Ett av Watts mest kända sevärdhet är Watts Towers. Dessa sjutton metallkonstruktioner uppfördes av Simon Rodia på dennes fritid mellan 1921 och 1954. Vissa av metalltornen är över 30 meter höga.
Tornen har blivit en symbol för Watts och tornen har förekommit både i litteratur och på film. Watts Towers förekommer i bland annat filmen Colors (1988), Ricochet (1991), Menace II Society (1993) och La La Land (2016).


Watts Towers.

Vi rullade sedan in i det ökända Compton. Compton är mest känt för flera kända rappare som kommer härifrån, särskilt Coolio, DJ Yella, Dr Dre, Eazy-E, The Game, Ice Cube, Kendrick Lamar och MC Ren.
N.W.A:s debutskiva Straight Outta Compton satte verkligen Compton på kartan.


City of Compton.

Compton är även känt för sin höga kriminalitet och sina många gatugäng. På 1980-talet hade Compton den högsta mordfrekvensen per capita i hela USA. Nu har mordfrekvensen och kriminaliteten i området drastiskt minskat.


Welcome to Compton!

I butiken Made In Compton Store på S Willowbrook Avenue i Compton kan man köpa kläder, kepsar, skateboards och attiraljer med Compton-tryck.


Made In Compton Store.

På adressen 1612 W. 137th Street i Compton växte rapparen Kendrick Lamar upp.


Kendrick Lamars barndomshem, Compton.

Bara några få hundra meter ifrån varandra i Compton växte Eazy-E, MC Ren och Dr Dre upp. De startade sedan ett av världens främsta och kända hiphopgrupp N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes).
Eric “Eazy-E” Wrights (1964 - 1995) barndomshem ligger på 16711 South Muriel Avenue, Compton.
N.W.A:s debutalbum, Straight Outta Compton från 1988 spelades in i Eazy-E:s föräldrars garage.
Eazy-E har fått smeknamnet “Godfather of Gangsta Rap".


Eric “Eazy-E” Wrights barndomshem, Compton.

Ett stenkast därifrån på adressen 3820 E Pauline Street, Compton (i hörnet av S Pannes Ave & E Pauline St) ligger Lorenzo “MC Ren” Pattersons barndomshem.
På adressen 16306 S Thorson Ave, Compton bodde Andre “Dr. Dre” Young då Eazy-E startade N.W.A.


Straight Outta Compton.

Närliggande Kelly Park har gett namn åt det lokala gatugänget Kelly Park Compton Crips som bland annat Eazy-E och MC Ren tillhört. Man rör sig verkligen inne i “the Hood” och inte bara passerar utifrån…

Efter att ha visat oss ytterligare några filminspelningsplatser styrde Steve tillbaka till Hollywood. Jag fick en t-shirt av Steve i födelsepresent.
Detta hör till en av de bästa guidade turer jag varit på och jag kan varmt rekommendera L.A. Hood Life Tours!
öm inte att ge din personliga guide dricks!


L.A. Hood Life Tours. Westside!  

 

Fortsättning på min reseskildring